Milena Bekteshi është nënë e dy fëmijëve. Por dhembshurinë dhe dashurinë e saj, kërkon t’ia ofrojë edhe një femije të shtëpisë së foshnjes , të braktisur nga prindërit apo të lënë në jetimore për shkak të pamundësisë ekonomike për ta rritur . Ajo ka humbur bashkëshortin dhe kjo e ka shtyrë të nisë procedurat që të ketë një fëmijë tjetër në familje nga shtëpia e foshnjes, ndonëse ka një vajzë dhe djalë të sajin.

“Duke kuptuar se çdo të thotë që fëmijët e mi nuk e kanë një rol shumë të rëndësishme siç është ai i babit kjo më bën mua që të kujdesm për një fëmijë që në një momet të caktuar nuk u kanë të dy prindërit. Është një gjë që më vjen nga brenda, nga zemra”, thotë Milena. Milena shkon çdo ditë dhe viziton fëmijët në shtëpinë e foshnjës por ajo ende nuk e di se cilin do t’i caktojnë. “Nuk e di çfarë do më caktojnë, djali kërkon djalë dhe vajza kërkon vajzë. Por e rëndësishme për ne është të marrim një beb dhe t’i ofrojmë përkujdesje”, rrëfen Milena. Familje kujdestare për fëmijë me të cilët nuk ke lidhje gjaku është një koncept i ri në shoqërinë shqiptare .Dhe kjo kërkon një kohë dhe procedura të zgjatura që e vështirësojnë procesin . “Ka vështirësitë e veta pasi procedurat janë të gjata”, thotë Milena. Kjo është tentativa e dytë e Milenës, pasi pak kohë më parë kur procedruat ishin në përfundim dhe gjykata kishte vendosur dhe foshnjën që do të merrte , familja biologjike e mori fëmijën nga Shtëpia e Foshnjes. Dhe kjo është sfida e shërbimit social që tanimë fëmijët jetimë të akomodohen në familje dhe jo më në institucione . “Në 2013 kishim vetëm 90 familje kujdestare dhe në gusht patëm 280”, thotë Etleva Bisha, Shërbimi Social Shtetëror.

http://top-channel.tv/lajme/artikull.php?id=340971